nieuws

Grenspaal+Thorn+Kessenicherweg.jpg

Krokussen in bloei langs traject Dodendraad

11 maart 2019. De krokussen staan in bloei, vroeger dan verwacht, langs de Nederlands-Belgische grens. 200.000 witte krokussen maken zichtbaar waar tijdens de Eerste Wereldoorlog de elektrische grensafscheiding heeft gestaan.


foto fietsgids grensroute.JPG

Fietsgids Grensroute te koop

De fietsgids van de Grensroute is vanaf nu te bestellen bij Grote Routepaden (B) en bij de Fietsvakantiewinkel (NL). In de gids vind je gedetailleerde fietskaarten met knooppunten, elektrische fietsoplaadpunten, horecazaken, winkels, logies, bezienswaardigheden en locaties van Dodendraadmonumenten en verhalen. De GPS track kun je hier downloaden


kinderen planten krokussen op de Maasdijk bij Maasmechelen

kinderen planten krokussen op de Maasdijk bij Maasmechelen

De week van de Dodendraad 2018: plantactiviteiten langs de hele grens B-NL

In het najaar van 2017 riep Verhalis 'de week van de Dodendraad' uit: van 7 tot 14 oktober 2018 zouden zoveel mogelijk gemeentes langs de Belgisch-Nederlandse grens witte krokussen planten langs het traject waar 100 jaar geleden de Dodendraad stond. Nu, in 2018 is die week uitgegroeid tot een maand vol activiteiten langs de grens. Wilt u weten wat er in uw regio zoal plaatsvindt? Hier kunt u de kalender bekijken en meer lezen over de activiteiten per plaats.

Op de facebookpagina van 'de Dodendraad leeft' kunt u de activiteiten verder volgen en zien hoe honderden kinderen langs de grens meehelpen het krokuslint te planten.


Grenspaal Kinrooi.jpg

Langeafstandsfietsroute langs de Dodendraad vanaf 1 augustus online

In samenwerking met Grote Routepaden heeft Verhalis een langeafstand fietsroute ontwikkeld die tussen de Noordzee en het Drielandenpunt slingert langs de Belgisch-Nederlandse grens. Deze knooppuntenroute verbindt de vele reconstructies van de Dodendraad en andere herdenkingsplekken. Bezoek de website van de 'Grensroute' voor de verhalen over de Dodendraad, handige fietslabels en kaartjes. Lees hier meer over het project 'De dodendraad leeft'.