REMIXING PAST (in ontwikkeling)

Dit project is onderdeel van ‘Brabant Remembers, 75 jaar bevrijding’

We willen een methodiek ontwikkelen waarmee Nieuwe Nederlanders zich door hun eigen creativiteit kunnen verbinden met de Nederlandse geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

 

Tijdens een workshop krijgen de cultuurmakers (Nieuwe Nederlanders) een korte film te zien van een ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog uit de serie ‘75 life changing war stories’ (https://www.brabantremembers.com/verhalen/)

 

Daarna maken ze hun eigen korte film, met hetzelfde thema, als reactie op het oorlogsverhaal.

Deze film maken ze via digital storytelling, met hun mobiele telefoon. Tijdens de workshop leren ze om een verhaal te kiezen uit hun eigen leven en dit te vatten in een voice-over tekst. Als beeld kunnen ze tekeningen, selfies, found footage, etc gebruiken. Ook kiezen ze muziek uit voor hun film. Ze leren de film op hun eigen mobiele telefoon te monteren.

De digital stories die op deze manier gemaakt worden, worden vertoond op een storytelling experience. Dit is een avond waarop ook een aantal van de 75 ‘life changing war stories’ worden vertoond en een langere documentaire over de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant.