De Leguanen, een erfgoedgame

Verhalis maakte samen met Lumineus de erfgoedgame 'De Leguanen'.

‘DE LEGUANEN’ is een realtime- reallife-erfgoedgame. Een game die zich heeft afgespeeld op internet en mobiele telefoons, maar ook gewoon op straat, in musea, rond monumenten en in archieven. Aan het spel hebben zo’n 1000 spelers deelgenomen. De game ging van start in december 2010 en eindigde zes weken later met een groot evenement tijdens de cultuurnacht van Breda. Aan het spel lag een Da-Vinci-code-achtig verhaal ten grondslag, een mysterie dat opgelost moest worden door de spelers. In de stad waren mobiele telefoons verstopt met daarop opdrachten en clues die te maken hadden met de Tachtig-jarige oorlog in Breda. Er zaten ook clues verstopt in radio-uitzendingen, krantenberichten, in heiligenbeelden in de Grote Kerk (beeldenstorm), in musea en op youtube, in het videodagboek van ons hoofdpersonage. De spelers stonden met elkaar in contact via een speciaal ontworpen gamewebsite en via Hyves. 

Klik hier om een film over de game te zien.

Omdat een erfgoedgame een nieuwe manier is om erfgoed beleefbaar te maken hebben we na afloop een casestudy ervan gemaakt. Hier kun je het boekje bekijken dat we daarover hebben gepubliceerd.

 

Mogelijk gemaakt door: Gemeente Breda, 2018Brabant, Prins Bernhard Cultuur-fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Kunstbalie, FMO, SNS Reaalfonds, BKKC, Schatten van Brabant.

 
ARG - 1 (2).jpg
leguanen dubbel.png
ARG - 4.jpg
ARG - 1.jpg