meuk

Hoe verandert je lichaam als je de vijftig passeert? Spataderen, mannen-borsten en een rimpelend decolleté. Voor een acteur is dat misschien indringender dan voor de meesten van ons. Krijg je nog wel rollen en heb je dan al dat succes bereikt waar je op hoopte toen je je carrière startte? Wat laat je na en had het allemaal wel zin?

Het eigenzinnige theatergezelschap Drieons bestaat 25 jaar. Voor de jubileumvoorstelling vroegen ze Stichting Verhalis vijf van hun oudere acteurs deze vragen voor te leggen. De interviews met de 50+ acteurs dienden als uitgangspunt voor een documentaire over het Tilburgse gezelschap. Het resultaat is een film waarin de acteurs openhartig hun ervaringen en onzekerheden delen en waarin je meekijkt in de keuken van het ontstaan van heel bijzonder theater. 

Een deel van de opnames is gemaakt tijdens de voorbereidingen van de jubileumvoorstelling MEUK # ON THE ROAD in de regie van Lenneke Maas. Tijdens deze jubileumvoorstelling van Drieons ging de film in première.

Bekijk hier de film.

 

Met: Marlies Hamelinck, Mieke Klomp, Ad van Iersel, Rob van Gestel en Rafaël Troch. Naar een idee van Hedy Grünewald en Peter Dictus. Regie: Jeroen Neus en Carine van Vugt. Muziek: Jacq Palinckx.

 
Meuk HDV-YouTube sharing.00_05_19_01.Still002.jpg
Meuk - 3.jpg
Meuk - 2.jpg
Meuk HDV-YouTube sharing.00_19_15_20.Still0032.jpg